Muffiny jabłkowe

Dziś prosty i szybki przepis dla każdego, bardziej lub mniej zaawansowanego kulinarnie. Muffiny z jabłkiem. Słodkie wilgotne ciasto i delikatnie kwaśne jabłko, jak ying i yang. Wypróbujcie przepis w wolnej chwili bo naprawdę warto, pół godziny i słodka przekąska do herbaty gotowa.

Piekarnik zwariował i piekł jedną stroną...
  • 125 ml. oleju lub roztopionego masła
  • 70 g cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 125 ml mleka
  • dwa jabłka- najlepiej papierówki
  • szczypta cynamonu

Dokładnie mieszamy suche składniki w jednej misce, mokre w drugiej. Następnie mokre i suche składniki mieszamy w jedno, nie musi być zrobione to dokładnie, nie przejmujcie się grudkami. Do foremki nakładacie łyżeczkę ciasta, następnie jabłko pokrojone w kostkę i przykrywacie ciastem do 2/3 wysokości foremki. I tak do skończenia całego ciasta. Posypcie cynamonem i pieczcie w 170 stopniach około 20 minut. 

4 zdania, 30 minut. Cały przepis, cała filozofia. Widzicie jakie proste? :)

Nie chcę się powtarzać ale jak zawsze zapaszam do polubienia stronki na Fb o tutaj klikajcie lub w baner po lewej stronie :)


Może spodobają Ci się inne wpisy?

4 komentarze

  1. Fajne muffinki :)) Uwielbiam to, że są tak łatwe i szybkie!

    OdpowiedzUsuń
  2. muszę je koniecznie zrobić :) mam tyyyle jabłek... ile można jeść tę szarlotkę? :))

    OdpowiedzUsuń