­
­

Tzatziki - najprostszy dip

View Post
Po ostatnim pobycie w Grecji nie mogłam przestać myśleć o tym sosie - autentycznie! Tzatziki zachwycają świeżością, a zarazem kremowością. Jest odświeżający, gęsty i pasuje do wielu dań....

View Post

  • Podziel się

Brukselka po azjatycku z sosem hoisin i makaronem ryżowym

 Jakie są Wasze uczucia względem brukselki?Ja pierwsze wspomnienie z nią to wielka miska z parującą brukselką z górą złotej bułki tartej podczas obiadu robionego przez babcię.Raz spróbowałam, była...

View Post

  • Podziel się

Sałatka z pieczonym batatem, ciecierzycą i bryndzą

Powiedzieć, że za sałatkami nie przepadam to jakby nic nie powiedzieć. Dawniej sałata nie przeszła mi przez gardło - dopóki nie zaczęłam robić ich samodzielne. Wyrazisty sos, ciekawe...

View Post

  • Podziel się

Ciasto marchewkowe z kremem z masła orzechowego

View Post
Ten przepis na blogu właściwie już jest, ale zdjęcie jakie jest przy nim... No złapałam się za głowę jak to zobaczyłam! Miałam fantazję... Zresztą, sprawdźcie sami :) Tym razem...

View Post

  • Podziel się

Sernik na cieście ucieranym z owocami i kruszonką

Nie lubię piec kilka razy tego samego ciasta pod rząd, dlatego wciąż szukam nowych pomysłów, nowych rozwiązań. Tak właśnie powstał ten przepis - połączenie ciasta ucieranego, miękkiego, wilgotnego,...

View Post

  • Podziel się