Lemoniada kiwi

 Czym byłoby lato bez lemoniady? Jeśli Wam, tak jak mi znudziły się klasyczne smaki (jaki jest Wasz ulubiony?) to skuście się na wersję z kiwi!

Wybierając mocno dojrzałe owoce uzyskacie przyjemną słodycz, która nawet w lemoniadzie jest potrzebna.

To dosłownie 5 minut roboty! 🥝



Składniki:

6-7 kiwi,

Sok z dwóch limonek,

Garść mięty,

Odrobina cukru (opcjonalnie),

Woda do dopełnienia.


Najpierw wydrąż owoce kiwi prosto do blendera. Wystarczy przekroić je na pół i łyżeczką wyciągnąć wnętrze owocu. Dodaj sok z limonki, miętę i cukier (jeśli uznasz, że jest za mało słodyczy). Wszystko zmiksuj i połącz z wodą. Ja daję jej mniej, gdyż później dodaję jeszcze lód i nie chcę by była zbyt rozwodniona.

Porządnie schłódź przez kilka godzin i podawaj z lodem.




Może spodobają Ci się inne wpisy?

0 komentarze