­
­

Domowe ciasto Twix - karmel, ciastko, czekolada | Lie Gourmet

View Post
Jedząc ciasto Twix kalorie powinny przestać istnieć, po prostu lepiej ich nie liczyć. Jest bardzo kaloryczne, ale zarazem, jak to często bywa, bardzo smaczne. Ma dosłownie wszystko to...

View Post

  • Podziel się

Pasta z soczewicy z pieczonymi warzywami korzeniowymi z wędzoną solą

View Post
Śniadania to wielka łamigłówka - ma być pożywne, smaczne i dobre do spakowania do pracy. Codzienne kanapki po pewnym czasie stają się kompletnie nie do przełknięcia. Co jakiś...

View Post

  • Podziel się

Proste muffiny wegańskie | Orientalny lukier o smaku kwiatu pomarańczy

Może nie jestem wzorem wegańskiego kucharzenia, jednak coraz częściej poszukuje roślinnych zamienników dobrze znanych mi dań i wypieków. Przyznaję się bez bicia, że często spowodowane jest to brakiem...

View Post

  • Podziel się

Domowa granola - przepis podstawowy

Coraz bardziej zadziwia mnie to jak odkładanie rzeczy oddala mnie od tego co dobre. Bardzo długo szłam na łatwiznę (tak mi się przynajmniej wydawało) kupując gotowe płatki i...

View Post

  • Podziel się

Wytrawne drożdżówki z marmoladą figową i camembertem | Lie Gourmet

Drożdżówka do kawy to już klasyka - lubiana i często praktykowana. A gdyby tak trochę w tej klasyce namieszać i zrobić drożdżówki wytrawne? Może nie całkiem wytrawne, bo...

View Post

  • Podziel się