­
­

Marynowana mozzarella

View Post
Nie ma w tym przepisie niczego skomplikowanego, a zastosowanie tak przygotowanej mozzarelli jest niezwykle szerokie. Fajnie będzie smakować w sałatce, ale jako samodzielna przekąska też da sobie świetnie...

View Post

  • Podziel się

#lesswaste - jak poradzić sobie z problemem marnowania żywności? 4 proste kroki

Nigdy nie przywiązywałam wagi do tego ile w moim rodzinnym domu jedzenia się kupuje. A co jeszcze ważniejsze, ile się go wyrzuca. Chociaż moje rodzinne życie zdecydowanie skupione...

View Post

  • Podziel się

Wegańskie brownie z czekoladowym słonym karmelem

To ciężkie ciasto, z dość dużą ilością kalorii. Jednak po pierwszym spróbowaniu ciężko się od niego oderwać. Sama nie wiem czy to sprawa ciasta czy może obłędnej polewy...

View Post

  • Podziel się

Bigos z dwóch rodzajów kapusty

View Post
To jedno danie, które jest całą esencją jesieni. Są tu suszone śliwki i jabłka, które nadają przyjemnej słodyczy, są grzyby, niezwykle aromatyczne, dwa rodzaje kapusty i wino, które...

View Post

  • Podziel się

Śledzie w sosie z czarnego czosnku i suszonych śliwek

Czarny czosnek to z pewnością moje odkrycie tego roku. Do tej pory czytałam o nim jedynie na stronach, głównie amerykańskich. Po spróbowaniu całkowicie rozumiem jego fenomen. Jego smak...

View Post

  • Podziel się