­
­

Pierogi z kaszą gryczaną, grzybami i mięsem

Kolejny już raz prezentuję Wam moje najnajulubieńsze połączenie. Kasza gryczana i grzyby. Bardzo świąteczne i leśne smaki ale smakują o każdej porze roku ;) Do farszu wykorzystałam kaszę...

View Post

  • Podziel się

Wilno III | Od kuchni

Przed Wami Wilno z najsmaczniejszej jego strony. W tej podróży postawiliśmy na lokalny street food i przysmaki z których słynie Litwa a są może nieco mniej znane. W...

View Post

  • Podziel się

Wilno II

Spojrzenie w dół na schodki prowadzące na Górę Trzykrzyską Podziwiając przepiękny park o wdzięcznej nazwie Bernardinų sodas zbieraliśmy siły na dalsza drogę, czyli wspinaczkę na Górę Trzykrzyską. Wejście od...

View Post

  • Podziel się

Wilno I | krótko i intensywnie

To była nasza pierwsza podróż, pierwsza wspólna, do Wilna. Ja miałam pozytywne odczucia co do tego miasta, i takie same oczekiwania, K. za to miał dobre wspomnienia. I...

View Post

  • Podziel się

Sernik z białą czekoladą z polewą z Nutelli, białej czekolady i wiórków koksowych

Pomiędzy kolejnymi projektami na uczelni, a pracą i innymi obowiązkami trzeba coś zjeść. A jak jeść to na bogato. W ostatnią sobotę kiedy miałam chwilę czasu, cały ten...

View Post

  • Podziel się