­
­

Wilno I | krótko i intensywnie

To była nasza pierwsza podróż, pierwsza wspólna, do Wilna. Ja miałam pozytywne odczucia co do tego miasta, i takie same oczekiwania, K. za to miał dobre wspomnienia. I...

View Post

  • Podziel się

Sernik z białą czekoladą z polewą z Nutelli, białej czekolady i wiórków koksowych

Pomiędzy kolejnymi projektami na uczelni, a pracą i innymi obowiązkami trzeba coś zjeść. A jak jeść to na bogato. W ostatnią sobotę kiedy miałam chwilę czasu, cały ten...

View Post

  • Podziel się

Ciasto drożdżowe z twarogiem z rodzynkami

View Post
Mój pierwszy wypiek z drożdży instant. Z drżeniem stałam przy piekarniku ale wszystko się udało, ciasto wyrosło i smakowało. Ja jednak z przekory chyba nadal chętniej sięgam po...

View Post

  • Podziel się

Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego

View Post
Makrela jest jedyną rybą którą uwielbiam pod każdą postacią. Za dzieciaka uwielbiam kiedy mama robiła chrupiące, świeże bułeczki grubo posmarowane prawdziwym masłem i na to makrela w sosie...

View Post

  • Podziel się

Schab w ostrym sosie śliwkowym

View Post
Szczerze uwielbiam to połączenie. Kwaśno-słodkie suszone śliwki idealnie współgrają z ostrością sosu z piri piri. Do tego kruchy schab duszony w tymże sosie. Nie może być lepiej, uwierzcie...

View Post

  • Podziel się