­
­

Śledzie w sosie z czarnego czosnku i suszonych śliwek

Czarny czosnek to z pewnością moje odkrycie tego roku. Do tej pory czytałam o nim jedynie na stronach, głównie amerykańskich. Po spróbowaniu całkowicie rozumiem jego fenomen. Jego smak...

View Post

  • Podziel się

Ciasto miodowe z masą grysikową i powidłem - Jadzia

View Post
Bez tego ciasta nie obejdą się żadne święta w moim domu. A i bez świąt Babcia przygotowuje je dosyć często. Nigdy nie wierzyłam jej, że jest aż tak...

View Post

  • Podziel się

Domowy syrop korzenny

View Post
Kiedyś wspominałam, że niezbyt przepadam za słodkimi syropami do kawy, zwłaszcza takimi z kawiarni sieciowych. Ten syrop jest wyjątkiem. Kiedy wielkimi krokami zbliża się grudzień, niecierpliwie wyglądam korzennych...

View Post

  • Podziel się

Dhal z czerwonej soczewicy z rodzynkami

View Post
Przygotowując pierwszy raz to danie po prostu zmieszałam to co miałam akurat pod ręką. Później okazało się, że to dhal (spotkałam się też z nazewnictwem daal). To niezwykle...

View Post

  • Podziel się

Tarta dyniowa z praliną słonecznikową - idealne ciasto na jesień

View Post
Klasyczne kruche ciasto do którego wkłada się wszystkie smaki jesieni: dynia, cynamon, imbir, pomarańcza. Do tego chrupiący wierzch ze słodkiego słonecznika, a pod nim ten obłędny krem o...

View Post

  • Podziel się