Owsianka piernikowa

Pierniki to kwintesencja mijających świąt i ogólnie czasu około świątecznego. Jeśli po świętach zostały Wam okrawki piernika można mu nadać całkiem nowe życie w postaci śniadaniowego klasyka czyli owsianki. Już od początku dnia warto wprowadzić się w dobry, piernikowy nastrój!

·         pół szklanki płatków owsianych górskich,
·         pół szklanki mleka,
·         łyżka miodu,
·         2 kromki piernika, ewentualnie przyprawy do piernika (bez mąki i cukru!)
·         ulubione bakalie


Płatki owsiane należy zalać mlekiem, pokruszyć do niego piernik i dodać bakalie. Gotować do miękkości płatków i ewentualnie dosłodzić miodem.


Może spodobają Ci się inne wpisy?

2 komentarze

  1. Jaka kusząca opcja! Nigdy nie myślałam aby dodać ciasta do owsianki :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę też o dodaniu sernika do owsianki :) Do niej można dać dużo fajnych dodatków :)

      Usuń