­
­

Domowa granola - przepis podstawowy

Coraz bardziej zadziwia mnie to jak odkładanie rzeczy oddala mnie od tego co dobre. Bardzo długo szłam na łatwiznę (tak mi się przynajmniej wydawało) kupując gotowe płatki i...

View Post

  • Podziel się

Wytrawne drożdżówki z marmoladą figową i camembertem | Lie Gourmet

Drożdżówka do kawy to już klasyka - lubiana i często praktykowana. A gdyby tak trochę w tej klasyce namieszać i zrobić drożdżówki wytrawne? Może nie całkiem wytrawne, bo...

View Post

  • Podziel się

Tarta z batatem, fetą i sosem BBQ | Skandynawska linia NORDISK

Ostatnio na nowo przeżywam zachwyt nad batatami. Nad ich słodkim smakiem oraz mnogością zastosowań. Tym razem postawiłam na tartę, która jest pełna smaków, słodkich, słonych i oczywiście wędzenia....

View Post

  • Podziel się

Jim’s Creek Chardonnay - recenzja wina | Globus Wine Polska

Jim’s Creek Chardonnay jest niezwykle świeżym winem. Świeżym w smaku, delikatnie kwaśnym. Jeśli szukacie wina, które nie będzie dominujące i mocne w smaku, a zarazem da Wam ogromną...

View Post

  • Podziel się

Dolcezza Sangiovese Rubicone - recenzja wina | Globus Wine Polska

Czas na coś o wiele bardziej wyrazistego niż pokazywałam Wam do tej pory. Dolcezza Sangiovese Rubicone bardzo przypadło mi do gustu. Równowaga pomiędzy słodkością, a cierpkością był przyjemny. Może było...

View Post

  • Podziel się