To jedno danie, które jest całą esencją jesieni. Są tu suszone śliwki i jabłka, które nadają przyjemnej słodyczy, są grzyby, niezwykle aromatyczne, dwa rodzaje kapusty i wino, które...


Czarny czosnek to z pewnością moje odkrycie tego roku. Do tej pory czytałam o nim jedynie na stronach, głównie amerykańskich. Po spróbowaniu całkowicie rozumiem jego fenomen. Jego smak...
Bez tego ciasta nie obejdą się żadne święta w moim domu. A i bez świąt Babcia przygotowuje je dosyć często. Nigdy nie wierzyłam jej, że jest aż tak...
Kiedyś wspominałam, że niezbyt przepadam za słodkimi syropami do kawy, zwłaszcza takimi z kawiarni sieciowych. Ten syrop jest wyjątkiem. Kiedy wielkimi krokami zbliża się grudzień, niecierpliwie wyglądam korzennych...
Przygotowując pierwszy raz to danie po prostu zmieszałam to co miałam akurat pod ręką. Później okazało się, że to dhal (spotkałam się też z nazewnictwem daal). To niezwykle...