­
­

Pesto bazyliowe - proste i szybkie

Kiedy raz zasiejecie własną bazylię, trudno będzie z niej zrezygnować. Pewność, że tam na parapecie piękni się krzaczek pełen jędrnych liści bazylii to pewność, że obiad na pewno...

View Post

  • Podziel się

Lekka sałatka z tuńczykiem i oliwkami w sosie musztardowym

View Post
Nie ma nic lepszego w gorący wieczór niż lekka sałatka z tuńczykiem. Trzy podstawowe składniki, najlepszej jakości i wyrazisty sos musztardowy, który świetnie zastąpi majonez. Bez zbędnych wstępów,...

View Post

  • Podziel się

Miętowa kawa na zimno

View Post
Od kawy ze znanych sieciówek stronię jak tylko mogę. Minął mi czas zachwytu nad ekstrawaganckimi syropami dolewanymi do kawy, a właściwie napoju o smaku kawy. Odkąd odkryłam zapach...

View Post

  • Podziel się

Malinowa chmurka z białą czekoladą

Bardzo trudno przejść obok tego ciasta obojętnie – w końcu ma wszystko co można lubić: owoce, ciasto, galaretkę, śmietankowy krem z białą czekoladą no i ta beza! Dodatkowym...

View Post

  • Podziel się

Co zjeść na Węgrzech? Węgierski streetfood

Węgry to mój zdecydowanie ulubiony kulinarnie kraj. Na ulicy kupisz wszystko, od treściwego obiadu w postaci lángosa i gulaszu, aż do deseru czyli kürtőskalács – to tak wdzięczna...

View Post

  • Podziel się