Szpinak i feta to zawsze dobre połączenie – w naleśnikach, w cieście kruchym, nawet w cieście drożdżowym, a już nad wyraz dobrze smakuje otulone delikatnymi listkami ciasta francuskiego....
Wilgotne, puszyste, lekkie jak chmurka – czekoladowa chmurka! Szukałam czegoś na szybko więc padło na najprostsze ciasto czekoladowe, które później, w przypływie ogromu inwencji twórczej, przełożyłam masą ze...




Przyjemnie chrupiąca z zewnątrz, im głębiej wbijacie widelczyk tym jest bardziej kremowo, bo właśnie natrafiacie na aksamitny mus czekoladowy po to by na sam koniec trafić na słodką...
Jak już wiecie, bądź jeszcze nie, uwielbiamy z K. jeździć na jednodniówki. Tym razem mieliśmy więcej czasu na poznanie miasta, bo aż trzy dni. A trzeba przyznać że...
Te naleśniki są historią prawdziwego poświęcenia. Szczerze nie lubię ich smażyć - znikają w sekundę, a Ty człowieku stój godzinę nad rozgrzaną patelnią. By usprawnić ten proces smażę...