­
­

Tarta z budyniem i jeżynami

Post na szybko, tak szybko jak szybko robi się tartę i tak szybko jak, niestety, kończy się sezon na jeżyny. Kto więc może: do garnków i blach! Pieczemy...

View Post

  • Podziel się

Chlebek odrywany - chilli, mozzarella, cebula

Od jakiegoś miesiąca przewijał mi się w głowie temat chlebka odrywanego. Drożdże zalegające na dnie lodówki spadły jakby z nieba, a że termin ważności gonił wczorajszy wieczór przebiegł...

View Post

  • Podziel się

Budyń malinowy - test

View Post
Nie za przepadam za budyniami. Są jak dla mnie zbyt mdłe i... mleczne? Chętnie jednak przetestowałam budyń malinowy od Agro-Wodzisław, jakoś wcześniej sama z siebie nie wybrałabym takiego...

View Post

  • Podziel się

Galaretka miętowo-jabłkowa - test

View Post
Przyszedł czas na kolejny test! Tym razem będzie to galaretka miętowo-jabłkowa od Agro-Wodzisław, o bardzo silnym aromacie i smaku mięty oraz nieco delikatniejszym smaku słodkiego jabłka. Wygląd: bardzo...

View Post

  • Podziel się

Marmolada cebulowa z rodzynkami

View Post
Pierwsze podejście do tego specyfiku. Powodem było nawiązanie współpracy z firmą Vinkon, produkującą wina Potęga Tradycji. Ci którzy odwiedzają krakowskie targi organizowane z różnych okazji to na Rynku...

View Post

  • Podziel się