­
­

Śledź w sosie tatarskim

View Post
Śledź to taka ryba do której przekonałam się stosunkowo nie dawno, i to jedynie w wersji śmietanowej z czerwoną fasolą i duuużą ilością czosnku. Ale podczas świąt mama...

View Post

  • Podziel się

Diabelski schab w chilli z pieczonymi ziemniakami w przyprawach

View Post
Diabelsko ostry i tak samo diabelsko dobry obiad w sam raz na deszcz za oknem. Rozgrzewa idealnie, a robi się go stosunkowo szybko. I pamiętajcie o rękawiczkach przy...

View Post

  • Podziel się

Tarta honorowa ze szpinakiem, fetą i boczkiem

View Post
Szpinak i ser feta to połączenie trafne, nawet bardzo. Wcale nie dziwię się że wiele osób często łączy te składniki. Feta nadaje szpinakowi fajny słony smak, z dodatkiem...

View Post

  • Podziel się

Bułeczki śniadaniowe

View Post
Dlaczego śniadaniowe? A no dlatego że idealnie wpasowywują się poranne rytuały, no i nie ma nic przyjemniejszego niż zapach pieczywa o poranku i samo pieczywo na śniadanie to...

View Post

  • Podziel się

Koktajl z malin w karmelu

Lubię ten czas gdy pojawiają się maliny, bardziej kojarzą mi się z jesienią niż z latem ;) Najlepsze są te prawie czarne, najsłodsze bomby smaku złożone z mniejszych....

View Post

  • Podziel się