Śledź w sosie tatarskim

Śledź to taka ryba do której przekonałam się stosunkowo nie dawno, i to jedynie w wersji śmietanowej z czerwoną fasolą i duuużą ilością czosnku. Ale podczas świąt mama przypomniała sobie o połączeniu śledzia z sosem tatarskim, który w mym domu nie gościł już od dłuższego czasu. A że mamy okres przedsylwestrowy to proponuje Wam wypróbowanie tego właśnie przepisu na śledzia w kwaśnym sosie tatarskim.


  • 5-6 dużych ogórków konserwowych
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • spora garść szczypiorku
  • pół cebuli
  • łyżeczka musztardy
  • trzy łyżki majonezu
  • sól, pieprz
Wszystkie składniki krajalne pokroić w jak najdrobniejszą kosteczkę, a następnie wszystko wymieszać z musztardą i majonezem oraz doprawić do smaku. Można do tego sosu wkroić śledzie lub podawać obok siebie: śledzia i sos :)

Może spodobają Ci się inne wpisy?

0 komentarze