Mam wrażenie, że streetfood w Czechach jeszcze nie jest rozumiany tak jak u nas. Mam tu na myśli głównie amerykańskie food trucki z burgerami. Szczególnie widać to w...


Wreszcie są! I truskawki, i rabarbar, i młode ziemniaczki i świeży koperek, młoda kapusta – dosłownie wszystko czego potrzeba by przeżyć. Dwie pierwsze pozycje to zdecydowanie ulubione okazy...
Szpinak i feta to zawsze dobre połączenie – w naleśnikach, w cieście kruchym, nawet w cieście drożdżowym, a już nad wyraz dobrze smakuje otulone delikatnymi listkami ciasta francuskiego....
Wilgotne, puszyste, lekkie jak chmurka – czekoladowa chmurka! Szukałam czegoś na szybko więc padło na najprostsze ciasto czekoladowe, które później, w przypływie ogromu inwencji twórczej, przełożyłam masą ze...




Przyjemnie chrupiąca z zewnątrz, im głębiej wbijacie widelczyk tym jest bardziej kremowo, bo właśnie natrafiacie na aksamitny mus czekoladowy po to by na sam koniec trafić na słodką...