Słonecznikowych szaleństw ciąg dalszy czyli kolejne pyszne wykorzystanie ziaren słonecznika :) Dziś w wersji słonej. Pasta słonecznikowa z wywarem z czosnku, liścia laurowego i ziela angielskiego. Nie będę...
Tego typu dania, a może bardziej przekąski, lub jak kto woli przystawka oddają wszystko to co lubię. Idealne połączenie smaków. Delikatne a jednocześnie wyraziste w smaku. Oscypek, którego...
Kompot śliwkowy z jabłkiem, gruszką i cytryną o miodowej nucie
- 17:00:00
- By Sezony
- 3 Comments
Według mnie kompoty są dobre o każdej porze roku, z owoców akuratnie dostępnych. Latem kompoty smakują najlepiej z kostkami lodu i listkiem mięty, zimą zaś najlepiej rozgrzeje kompot...
Powracam do Was Czytelnicy po sporej nieobecności, przynoszę za to ze sobą przepis na cuudowne ciasto miodowe z powidłem śliwkowym i masą grysikową. Ciasto ma delikatny korzenno-miodowy smak,...
Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką | Zmiany, drożdże i Bratysława
- 14:55:00
- By Sezony
- 1 Comments
Witam Was wszystkich zaglądających tu mimo braku nowych przepisów. Dłuższą mą nieobecność na blogu zawdzięczałam przygotowaniom do egzaminu dojrzałości, co najważniejsze nie poszło to na marne- matura zdana!...