­
­

Pasta słonecznikowa na słono.

Słonecznikowych szaleństw ciąg dalszy czyli kolejne pyszne wykorzystanie ziaren słonecznika :) Dziś w wersji słonej. Pasta słonecznikowa z wywarem z czosnku, liścia laurowego i ziela angielskiego. Nie będę...

View Post

  • Podziel się

Placuszki z kaszy gryczanej, słonecznika i oscypka

View Post
Tego typu dania, a może bardziej przekąski, lub jak kto woli przystawka oddają wszystko to co lubię. Idealne połączenie smaków. Delikatne a jednocześnie wyraziste w smaku. Oscypek, którego...

View Post

  • Podziel się

Kompot śliwkowy z jabłkiem, gruszką i cytryną o miodowej nucie

View Post
Według mnie kompoty są dobre o każdej porze roku, z owoców akuratnie dostępnych. Latem kompoty smakują najlepiej z kostkami lodu i listkiem mięty, zimą zaś najlepiej rozgrzeje kompot...

View Post

  • Podziel się

Ciasto miodowe z masą grysikową i powidłem śliwkowym

View Post
Powracam do Was Czytelnicy po sporej nieobecności, przynoszę za to ze sobą przepis na cuudowne ciasto miodowe z powidłem śliwkowym i masą grysikową.  Ciasto ma delikatny korzenno-miodowy smak,...

View Post

  • Podziel się

Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką | Zmiany, drożdże i Bratysława

Witam Was wszystkich zaglądających tu mimo braku nowych przepisów. Dłuższą mą nieobecność na blogu zawdzięczałam przygotowaniom do egzaminu dojrzałości, co najważniejsze nie poszło to na marne- matura zdana!...

View Post

  • Podziel się