­
­

Wytrawne drożdżówki z marmoladą figową i camembertem | Lie Gourmet

Drożdżówka do kawy to już klasyka - lubiana i często praktykowana. A gdyby tak trochę w tej klasyce namieszać i zrobić drożdżówki wytrawne? Może nie całkiem wytrawne, bo...

View Post

  • Podziel się

Tarta z batatem, fetą i sosem BBQ | Skandynawska linia NORDISK

Ostatnio na nowo przeżywam zachwyt nad batatami. Nad ich słodkim smakiem oraz mnogością zastosowań. Tym razem postawiłam na tartę, która jest pełna smaków, słodkich, słonych i oczywiście wędzenia....

View Post

  • Podziel się

Jim’s Creek Chardonnay - recenzja wina | Globus Wine Polska

Jim’s Creek Chardonnay jest niezwykle świeżym winem. Świeżym w smaku, delikatnie kwaśnym. Jeśli szukacie wina, które nie będzie dominujące i mocne w smaku, a zarazem da Wam ogromną...

View Post

  • Podziel się

Dolcezza Sangiovese Rubicone - recenzja wina | Globus Wine Polska

Czas na coś o wiele bardziej wyrazistego niż pokazywałam Wam do tej pory. Dolcezza Sangiovese Rubicone bardzo przypadło mi do gustu. Równowaga pomiędzy słodkością, a cierpkością był przyjemny. Może było...

View Post

  • Podziel się

Ragnatela Rosso Negroamaro - recenzja wina | Globus Wine Polska

Ragnatela to najbardziej z wytrawnych win jakie próbowałam w tym zestawieniu od Globus Wine. Przed otwarciem spodziewałam się mocnego smaku i taniczności. Jednak już podczas nalewania wiedziałam, że...

View Post

  • Podziel się