­
­

Gryczane ciasteczka z czekoladą i orzechami włoskimi

View Post
Powiedzieć, że ciastka, ciasteczka i inne drobne wypieki nie są moimi ulubionymi to jakby nie powiedzieć nic. Zupełnie nic. Dlatego też robię je bardzo rzadko, ale te, które...

View Post

  • Podziel się

Il Capolavoro Appassimento Bianco - recenzja wina

Moja znajomość z winem zaczęła się jakieś dwa lata temu, dzięki spotkaniu wielu mądrzejszych w tej kwestii (i w wielu innych pewnie też) podczas EnoExpo w Krakowie. Rozmawiałam,...

View Post

  • Podziel się

Pasta z bakłażana, papryki i orzechów włoskich - najlepsza pasta warzywna

View Post
Do bakłażana podchodziłam bardzo niepewnie. Nigdy nie potrafiłam uzyskać idealnego smaku znanego z Grecji - słodkiego i orzechowego. Do czasu, aż na jednych z targów poznałam smak pasty...

View Post

  • Podziel się

Rowerem w zimie - jak nie zamarznąć i czerpać z tego radość?

Godzina 6:40, ciemno, zimno, na zmianę sypie i pada. No ogólnie dramat każdego pracującego człowieka, który rozgrywa się codziennie. Mijając ludzi widzę ich spojrzenia, co prawda zza grubych...

View Post

  • Podziel się

Batat | Jabłko | Wędzona papryka - zupa krem

View Post
Najpierw zupa się nie udała. Była naprawdę obrzydliwa. Upiekłam bataty i zmiksowałam je myśląc, że to wystarczy. Była brązowa i słodka. To było kilka lat temu, o batatach...

View Post

  • Podziel się