Kasza jaglana z zielonym groszkiem i marchewką

Dziś prezentuje Wam pomysł na zdrowy oraz sycący dodatek do obiadu lub całkiem osobne danie na przykład dla wegetarian :)



  • pół szklanki kaszy jaglanej
  • średniej wielkości marchewka
  • pół szklanki zielonego groszku
  • lyżka masła
Kaszę kilka razy przelewamy wodą gorącą na zmianę z zimną. Dzięki temu pozbędziemy się gorzkiego posmaku. Do gotującej się wody wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę i po dodaniu łyżki masła gotujemy 5 minut. Następnie wrzucamy groszek i czekamy aż woda ponownie się zagotuje. Po tym czasie delikatnie solimy wodę oraz dodajemy kaszę i gotujemy 15 minut do czasu aż kasza wchłonie wodę. 
Podawać ciepłe ;) Smacznego!



Może spodobają Ci się inne wpisy?

1 komentarze

  1. Fajny pomysł, pięknie wygląda i zachęca. A kasze są zdrowe, muszę jeść ich więcej!

    OdpowiedzUsuń